Receptenlijst Afdrukbare versie

ENTRECOTE MET EEN KALFSJUS VAN LA TRAPPE QUADRUPEL

Geschikt als
Hoofdgerecht

Bereiding

Benodigdheden:
2 dl La Trappe Quadrupel (1114323)
4 sjalotjes
4 kardemompeultjes
4 dl kalfsjus
kalfsentrecote
crispy seaweed (25104810)

groenten: gebakken aubergine, zalf van rode biet (speculaas en chinese 5 spices), quenelle butternut stoemp, gefrituurde sjalot ringen (tapioca)

Bereiding:
Snipper twee van de sjalotjes en fruit deze aan.
Giet het bier en de kardemompeultjes op de aangefruite sjalotjes en laat inkoken op laag vuur totdat er ongeveer een derde overblijft.
Voeg de kalfsjus toe en breng tegen de kook aan.
Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Zeef de jus en houd warm tot gebruik.
Bak de kalfsentrecote mooi rosé en laat rusten.
Snijd de overige twee sjalotjes in halve ringen en bak krokant in olijfolie.
Meng de krokante sjalotringen met dungesneden crispy seaweed.
Leg de kalfsentrecote op het bord en schep de jus van La Trappe Quadrupel ernaast.
Leg de krokante sjalotjes met de crispy seaweed op de kalfsentrecote.

Bron: https://www.foodxperience.com/recept/entrecote-kalfsjus-la-trappe-quadrupel

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.