Bereiding
IngredientenAUTUMN VEGETABLES
1 quince, medium sized
1 apple, such as Braeburn, Cox's or Ruben
1 pear, such as Packham, Comice or Anjou
2 plums, such as Victoria, halved and stoned
1/2 lemon
THYME SYRUP
75ml of honey
5 sprigs of thyme
2 tbsp of water
HONEY SABAYON
75ml of honey
1/4 bunch of thyme, leaves picked and stalks reserved
4 egg yolks
50ml of Marsala wine
Bereiding
Steek de BBQ aan
Verpak de kweepeer in aluminium folie en bedek met de hete houtkool en laat ong 40 min garen
snij de appel en peer in 4, verwijder klokhuis en besprekel met citroensap. snij de pruimen in 2 en hou plaats het fruit in de koelkast
Bereid de tijm siroop: giet de honing en het water samen met de thijm in een steelpan, breng aan de kook en laat het 5 min van het vuur trekken
Bereid de sabayon: klop de doorers samen met de marsala en honing tot een romige massa en gaar (oppassen niet koken) op een zacht vuurtje onder voortdurend kloppen
Bestrijk de appels, peren en pruimen met de tijm siroop, en grill ze op de BBQ. doe wat extra takjes thijm op het vuur voor de "tijm rook"
Kijk ondertussen na of de kweepeer voldoende gaar is, laat ze even afkolen en besprnekel met de rest van de thijm siroop
Serveer het fruit samen met de sabayon en decoreer met tijm
Vrij vertaald uit : https://www.greatbritishchefs.com/recipes/grilled-fruit-barbecue-dessert-recipe
Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.