Receptenlijst Afdrukbare versie

Gekarameliseerd witloof met peren en foie gras krul

Geschikt als
Hapje

Bereiding

Voor 4-6 hapjes:

  • verhit olijfolie in een pan en voeg hier de brunoise van de peren (conference) aan toe.
  • blus na 2 min met de balsamico en de perensiroop
  • snij het witloof in stukjes van 2 cm breedte, was en droog.
  • doe olijfolie in de pan, bk ze even aan en voeg ze aa het peren mengsel toe.
  • breng op smaak met peper, zout en wat foelie
  • snij nu de diepgekoelde verse foie gras in ultra dunnen schijfjes (krul)
  • schep het witloof perenmengsel in een lepel, doe hier het foi gras krulletje op, en werk af met vers gemalen zwarte per en truffel schaafsel

Ingrediënten

  • 2 stronken grondwitloof
  • 1 st peren in brunoise
  • 2 el olijfolie
  • 1 el perensiroop
  • 1 el balsamico
  • 10 g zwarte truffel
  • 50 g foie gras
  • versgemalen zwarte peper-zout
  • foelie (gemalen)