Bereiding
Paneer
1l volle melk
2 eetlpl citroensap
Spring rolls
350g butternut pmoppoen, gepled en in kubus gesneden in 2cm kubusjes
70g puy linzen, gekookt
130g gegaarde rode biet, gensden in kubjes van 2 cm
1 st sinaasappel sap en zestes
2 1/2 eetlpl kokosnoot rasp
groene pepers (fijn gesnden)
5- st curry blaadjes
1/2 theelpl gemalen curcuma
1 theelepel komijnzaad
12 velle brik deeg
plantaardige olie
zout
Bereiding
Paneer (Indische "kaas", kan ook kant en klaar aangekocht worden)
Breng in een tefal pan de melk aan de kook, en zet dan op een laag vuurtje en voeg er het citroesap aan toe. de mlek gaat nu beginnen te schiften en grote stukken te vormen (lijkt op cottage cheese). doof het vuur en laat het zuur zijn werk doen: wei en wrongel afscheiding (+/- 10 min)
Plaats ondertussen een kaasdoek in een vergiet, en giet er de wrongel en wei in uit, bindt doek dicht en druk het vocht uit de wrongel. plaats een gewicht (bv een saus pan) op de ingepakte paneer massa, en laat dit alles uitlekken gedurende 1 nacht
Snij na 1 nacht de paneer in blokjes van 2 cm en hou koel.
Meng de butternut blokjes met een 1 eetlpl olie, verdeel op een bakpapier op een ovenschaal en bak de butternut gaar in de oven (190°C, 30- 40 min)
Meng de gare butternut met de gekookte puy linzen, de rode biet, sinaasappelsap en -zeste, paneer en kokos rasp, en breng op smaak met zout
Bak/rooster de specerijen in een hete pan met een eetlpl olie (komijn, chillies, curryblaadje en curcuma), en meng nadien onder de groenten-paneermengeling.
Maak de spring rolls: snij de vellen in 2: schep hier op de vulling rol dicht en bevochtig het laatste stukje opdat het zou kleven
Frituur de herfst spring rolls, en laat ze even uitlekken op keukenpapier
Sserveer eventueel met een dipsaus obv yogurt, komkommer en munt
Vrij vertaald uit :https://www.greatbritishchefs.com/recipes/vegetarian-spring-roll-recipe
Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.