Receptenlijst Afdrukbare versie

Kokos, kingcrab, passievrucht, bosui, koriander en cashew

Geschikt als
Hapje
Voorgerecht

Bereiding

Bereiding
·        Draai kokos in de thermoblender tot het vloeibaar is.
als VG: Vul ondertussen de ballonnen met water tot de gewenste grote en verbind deze aan een rekje.
·        Haal de ballonnen 3 maal door de vloeibaar kokos.
als hapje: giet de vloeibare kokos uit op een teflon mat en laat opstijven, steek uit dit vel rondjes uit mbv steekvormpje
·        Kook kingcrab af in een pan met zout en peper en pluk deze.
·        Mayonaise maken volgens recept, en hou deze op een vervolgens in kidde en warm plaatsen voor serveren.
·        Maak de kingcrab aan met mayonaise, peper, zout, passievrucht, koriander, korianderpoeder en limoen-rasp.
·        Plaats dit vervolgens in het kokosei/ op het kokosschijfje, crumbel de cashews en de mayonnaise eroverheen en werk af met bosuitjes en bloemetjes.
Bron: https://www.hanos.nl/nl/recept/kokosei-kingcrab-en-cashew; Het recept van de Kaart van The Gin Sum Club

 

Ingrediënten

  • 0.5 kg kokosklapper
  • 0.6 kg king krab
  • 15 g cashewnoten
  • 5 g koriander gemalen
  • 30 g passievruchtenpuree
  • 5 g bieslook
  • 150 g verse mayonaise
  • 20 g lente-uitjes, fijngesneden
  • 15 g verse koriander
  • afrikaantjes
  • boragebloemen
  • knoflookbloemen
  • daslookbloem
  • limoenzeste