Receptenlijst Afdrukbare versie

Kreeftenbisque met foi gras en crumble van speculaas

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

Bereiding

  1. Breng water aan de kook in een grote kookpot. Snij alle bouillongroenten grof en leg ze in het water. Voeg de bouillon, tijm en laurier toe.

  2. Leg de kreeften in het kokende water en laat ze 6 à 7 min koken. Haal de kreeften eruit en leg ze opzij.

  3. Hak de groenten om aan te stoven fijn. Smelt boter in een stoofpan en stoof de fijngehakte groenten aan.

  4. Trek de poten en het lijf van de kreeften. Snij de overgebleven koppen in grote stukken en stoof ze mee aan in de pan. Voeg tomatenpuree toe, overstrooi met bloem en stoof even mee aan. Blus met cognac en witte wijn.

  5. Giet er wat jus van de bouillon bij en laat 1u sudderen. Passeer dit door een zeef en giet er een beetje room bij.


    snij de foi gras in 4 plakjes
    doe er pepr en zout op
    bebloem ze langs beide zijden
    bak ze kort aan in hazelnootboter

    verkruimel de speculaaskoekjes

    presentatie:

    schep de bisque uit, garneer met de gebakken foi gras centraal en bestrooi met de speculaas crumble
     

Ingrediënten

  • kreeftesoep:
  • 2 st kreeft of kreefte koppen
  • 3 el tomatenpuree
  • 3 el bloem
  • 1 dl cognac
  • 1 fl witte wijn
  • 2 l visfumet
  • 6 stengel selder
  • 1 st prei
  • 1 st ui
  • 1 st wortel