Bereiding
Ingrediënten:Voor 4 personen
- 4 jonge patrijzen
- 8 wijngaardbladeren
- 1 truffel van 30 gram
- 1 groententuiltje'bouquet marmite'
- 5 jeneverbessen
- 1 l rode wijn
- 50 g veenbessen
- 10 cl cognac
- Versnij de patrijzen en houd de filets apart.
- Hak het karkas in stukken en kleur aan in een beetje olie. Voeg het groentetuiltje bij, zout en de jeneverbessen.
- Deglaceer de pan met cognac en voeg de rode wijn toe.
- Reduceer tot de helft en bevochtig tot alles weer onder stag: Reduceer opnieuw tot de helft. Zeef en ontvet.
- Kruid de filets met peper en zout en pak ze per twee in wijngaardbladeren. Vacuumeer en gaar 45 minuten aan 62° C de Römer Haal de wijngaardbladeren er af en houd ze apart.
- Bereid de veenbessen naar eigen recept.
- Maak de herfst groenten naar eigen inzicht..
- Bak de filets in boter en aroseer continu. Laat uitlekken op een stuk absorberend keukenpapier.
- Bak de wijngaardbladeren krokant in de pan of op de plancha
- Warm de saus op en voeg er truffelschaafsels aan toe.
- Leg de filets nog even in de saus (zonder te koken).
- Dresseer op voorverwarmde borden, met het krokant gebakken wijngaardblad onderaan.
Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.