Receptenlijst Afdrukbare versie

Peer met Luikse stroop, ganache, sponscake, sorbet en bavarois

Geschikt als
Nagerecht

Bereiding

Ingrediënten 4 personen

Amandelcrumble
100 g meel
100 g boter
100 g poedersuiker
75g amandelpoeder
Klop alles lichtjes en bak gedurende +/- 10 minuten op 180 °C.

Crème met Luikse stroop
500 ml Debic room
100 ml Luikse stroop
5 eigelen
1 blaadje gelatine
Breng de room en de Luikse stroop aan het koken. Giet dit mengsel op de eigelen en klop alles. Voeg het voorgeweekte blaadje gelatine toe. Laat 24 u opstijven.

Ganache
300 g intens donkere chocolade
300 ml Debic room 150 ml Debic room
Sap van 2 peren 8 blaadjes gelatine
Warm 150 ml room op zonder te laten koken en giet over de chocolade die in kleine stukjes gebroken werd tot het een homogene massa vormt. Laat het perensap koken en voeg de voorgeweekte blaadjes gelatine toe. Giet dit mengsel op de chocoladecrème. Klop 300 gr room en voeg die voorzichtig toe.

Sponscake
1 eetlepel cacaopoeder
80 g suiker
80 g amandelen
30 g meel
4 eieren
Giet alle ingrediënten behalve het meel in de keukenrobot en meng. Voeg het meel toe en meng nogmaals. Giet dit mengsel in een sifon en spuit in bekers of glaasjes. Zet de glaasjes ongeveer 35 seconden in de microgolfoven.

Perensorbet
200 g suiker
600 ml water
2 eetlepels citroensap
8 peren
Maak een suikersiroop met het water, de suiker en het citroensap. Schil de peren. Kook ze in de suikersiroop. Mix en giet in een kom. Zet die gedurende minimum twee uur in de diepvriezer. Bavarois van perenyoghurt 6 eigelen 120 g suiker 180 ml melk 5 blaadjes gelatine 350 g hoeveyoghurt met peer 280 g vloeibare room Debic Laat de blaadjes gelatine weken. De suiker met de eigelen tot een lint opkloppen. Voeg dan de melk toe. Bak in de oven op 85 °C. Als het gebakken is, voeg de yoghurt toe. Werk af met opgeklopte room. Giet in vormpjes die gemakkelijk ontvormd kunnen worden.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.