Receptenlijst Afdrukbare versie

Roerei met aardpeer en Kaviaar

Geschikt als
Hapje

Bereiding

  • Schil de aardperen, snijd ze in stukken en stoof ze in een kookpot kort aan met een klontje boter, samen met 2 teentjes look en een halve sjalot.
  • Laat de aardpeer niet aankleuren.
  • Voeg melk toe, zodat de stukjes aardpeer net onder staan.
  • Laat de aardperen op een zacht vuurtje gaar koken in de melk, tot ze goed zacht zijn.
  • Giet af en spaar een beetje van het kookvocht .
  • Prak de aardperen met een vork, samen met enkele eetlepels kookvocht en een klont boter.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd voorzichtig het topje van de twee eieren, zodat het eierdopje intact blijft, en doe de eieren in een kommetje.
  • Spoel de eierschaal uit als je het hapje hierin wilt serveren.
  • Klop de eieren los met een scheut room, peper en zout.
  • Laat een klontje boter smelten in een pan.
  • Giet de eieren in de pan, laat ze kort op een laag vuur stollen, terwijl je blijk roeren.
  • Zorg ervoor dat het ei nog een beetje lopend blijft.
  • Laat op het einde een extra klontje boter smelten in het ei, en voeg wat fijngesneden bieslook toe.
AFWERKING
  • Vul de eierschaal met een beetje van de aard-peercrème, gevolgd door het roerei en een koffielepeltje zure room.

Ingrediënten

  • 5 aardperen
  • 2 eieren
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • bieslook
  • scheut room (verse)
  • Melk
  • zout en peper
  • kaviaar
  • 1 kl Zure room