Receptenlijst Afdrukbare versie

Romige soep van winterpostelein met smeuige aardappel en grijze garnaal

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

Aardappelcrème :
Kook de aardappelen gaar in ongezouten water.
Giet ze af en laat uitdampen, verwarm de olijfolie even.
Pureer de aardappelen, meng er de boter, room, melk en lauwwarme olijfolie door,
tot je een gladde crème krijgt.
Wrijf de crème tot slot door een fijne zeef zodat er geen klontertjes meer in zitten.

Winterposteleinsoep :
Stoof de zoete ui in olijfolie en blus met de kippenbouillon.x
Laat zachtjes gaar koken en voeg de gewassen winterpostelein toe.
Kook 1,5 min. en doe er de room bij.
Mix glad in de keukenmixer en zeef door een grote zeef.
Meng het citroensap er onder en schuim op met de staafmixer.

Afwerking :
Kruis de opgeklopte room met peper en zout en verwarm lichtjes
om er de soep mee af te werken.
Verdeel de soep over de borden, lepel er wat aardappelcrème in
en werk af met enkele druppels olijfolie, de grijze garnalen, bieslook
en winterpostelein.

Recept :
Sergio Hermen
Uit : Sergio kookt " Van oester tot zeetong "

Ingrediënten

  • Voor 4 personen:
  • Aardappelcrème:
  • 3 grote aardappelen
  • 50 gr olijfolie
  • 50 gr boter
  • 50 gr room
  • 5 cl Melk
  • Winterposteleinsoep:
  • 1 zoete ui
  • 1 olijfolie
  • 5 dl kippenbouillon
  • 200 gr winterpostelein
  • 1 dl room
  • 1 citroensap
  • Afwerking:
  • 6 el opgeklopte room
  • 1 pezo
  • 1 olijfolie
  • 200 gr grijze garnalen
  • 1 bieslook
  • 1 blaadjes winterpostelein