Bereiding
Breng water en krsitalsuiker aan de kook tot alle suiker is opgelost.Meng er de hibiscusthee en de kardemon onder en laat 20 minuutjes sudderen
Week de gelatineblaadjes en roer ze dor deze infusie.
Zeef met fijne zeef en voeg de andere ingredienten toe.
Klop de eierdooiers en de jus op een zacht vuur ( of in bain marie )tot de gewenste consistentie.
Verdeel de aardbeien over de potjes en overgiet met de sabayon
Zet dit even onder een hete grill, en werk dan af met citroencress
Ingrediënten
- Voor 8 à 10 personen:
- 80 cl Water
- 800 gr krsitalsuiker
- 16 gr hibiscusthee
- 6 kardemonzaadjes
- 5 blaadjes gelatine
- 100 gr aardbeienpuree
- 75 gr vlierbloesemsiroop
- 1 flesje kriekbier
- 50 cl citroensap
- Sabayon:
- 6 eierdooiers
- 20 cl jus
- 1 aardbeien naar wens
- Afwerking:
- 1 blaadjes citroencress