Receptenlijst Afdrukbare versie

Sashimi van gepekelde kabeljauw

Geschikt als
Hapje

Bereiding

Pekel ringetjes en mini ijspegels ca 6 uur in sushiazijn en een snuif zout.
Bedek de kabeljauw met zeezout en laat 3 uur pekelen, spoel goed af en dep droog.
Snijd mooie sashimi van de kabeljauw.
Besprenkel een stuk van een pompoen met olijfolie, kruid met peper en zout. Verpak in alufolie en pof 1 uur in
een voorverwarmde oven op 190 °C, lepel er het vruchtvlees uit en prak het fijn.
Meng het met de geraspte gember, munt, koriander, sjalot en een mespunt knoflook.
Breng verder op smaak met olijfolie, citroensap en een beetje sushiazijn.
Kook de aardpeer beetgaar in gezouten water en snijd in de lengte in vier. Laat de schil eraan.
Meng sojasaus met olijfolie, gesneden shisoblad en yuzusap en laat één uur trekken, zeef.
Marineer de aardpeer in deze vinaigrette. Bewaar de vinaigrette.
Kruid de kabeljauw met peper, citroensap, vinaigrette en een beetje munt en koriander.
Leg de kabeljauw op de  zijkant van een bord en dresseer er de groentjes en de gepofte pompoen strak rond en op. Besprenkel nog met wat vinaigrette en werk af met de klaverzuring.
Serveer er de mousselinesaus bij en rasp nog wat citroenschil over het gerecht.

Ingrediënten

  • 4 personen:
  • Voor de kabeljauw:
  • 1 kabeljauwhaasje
  • 500 gr grof zeezout
  • 1 koriander en muntblaadjes
  • 1 peper
  • 1 citroensap
  • Voor de pompoen:
  • 1 pompoen, hokkaido
  • 1 olijfolie
  • 1 gember geraspt
  • 1 el munt
  • 1 el koriander
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sushiazijn
  • 1 olijfolie
  • 1 peper en zout
  • Voor de groenten:
  • 1 sjalotjes, fijngesneden
  • 12 mini ijspegels
  • 3 dl sushiazijn
  • Voor de aardpeer:
  • 4 aardperen
  • 1 Water
  • 1 dl sojasaus, vintage
  • 3 el sishoblad, gesnipperd
  • 2 el yuzusap
  • 1 Zout
  • Afwerking:
  • 1 klaverzuring
  • 4 el mousselinesaus
  • 1 geraspte citroenschil