Receptenlijst Afdrukbare versie

Soep van curry met sorbet van citroen en yoghurt

Geschikt als
Voorgerecht
Nagerecht

Bereiding

Soep :
Meng alle ingrdiënten en plaats ze afgedekt gedurnde 30 min. in oven van 90°, passeer door een zeef,
laat afkoelen en mix glad.

Sorbet :
Meng alle ingrdiënten en turbineer

Koekje :
Meng alles kort en rol uit. Snij in de gewenste vorm en bak 8 min. op 160 °.


Recept van Lieven Demeestere, Restaurant Arenberg Heverlee
Uit Culinaire Ambiance Maart 2018

Ingrediënten

  • Voor 8 personen:
  • Currysoepje:
  • 250 gr Melk
  • 200 gr eigeel
  • 10 gr Madrascurry
  • 175 gr Suiker
  • 700 gr room
  • 1 citroenschil
  • Sorbet:
  • 150 gr citroensap
  • 750 gr suikersiroop( 1/2 water1/2 suiker )
  • 850 gr volle yoghurt
  • Koekje:
  • 3 eigelen
  • 200 gr bloem
  • 200 gr boter
  • 300 gr Maizena
  • 150 gr kristalsuiker