Receptenlijst Afdrukbare versie

Sorbet van limoen en basilicum met sabayon van bergeracwijn

Geschikt als

Bereiding

  • Meng het afgekoelde suikerwater ( 400 gr. suiker met de 400 ml. water ) met het limoensap en de basilicumblaadjes.
  • Mix alles fijn en zeef.
  • Draai in een machine tot sorbet.
  •  
  • Meng de ingrediënten voor het koekje en doe het beslag in een fijne spuitzak
  • en spuit dit in grillige vormen op bakpapier.
  • Bak dit in een voorverwarmde oven op 170° tot de koekjes lichtbruin zien ( +/- 15 min. )
  • Laat afkoelen en haal voorzichtig van het bakpapier.
  •  
  • Klop de ingrediënten voor de sabayon op een zacht vuur tot schuim.
  • Presenteer de sabayon met een bolletje sorbet, versier met een koekje en bestrooi met limoenschilletjes.

Ingrediënten

  • 4 dl limoensap
  • 2 plantjes basilicum
  • 100 gram Suiker
  • 400 ml Water
  • 4 eierdooiers
  • 1 bergerac
  • 100 gram bloem
  • 3 opgeklopte eiwitten
  • 1 zeste van 5 limoenen