Receptenlijst Afdrukbare versie

zeebaars met sorbet van girolles

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  1. Stoof de girolles, de sjalot en de salie aan in wat boter tot alles zacht is.
  2. Blus met de sherryazijn, de sherry, het water en de visbouillon en laat even opkoken. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met peper, zout en wat suiker.
  3. Mix fijn, laat afkoelen en draai tot sorbet in een ijsturbine.
  4. Bewaar in de diepvriezer.
  5. Versnijd de girolles.
  6. Frituur de salieblaadjes op 180 °C tot ze doorzichtig zijn.
  7. Snijd de zeebaars in plakjes van 1 cm dik, kruid met peper en zout en schik op beboterde bordjes.
  8. Meng de wittewijnazijn, de olijfolie, de sjalot, het gerookte spek en de salie tot een vinaigrette en overgiet er de zeebaars mee.
  9. Plaats de borden gedurende 3 min in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  10. Haal de borden uit de oven, schik er de raketsla, de gefrituurde salie en de versneden girolles op en werk af met een quenelle van sorbet

Ingrediënten

  • voor de sorbet:
  • 180 g girollen
  • gehakte sjalot
  • 2 bladjes salie
  • 1 klontje boter
  • 2 el sherry azijn
  • 4 el droge sherry
  • 10 el Water
  • 1 snufje Suiker
  • tl tl visbouillon
  • 10 el olijfolie
  • peper en zout
  • voor de zeebaars:
  • 200 g zeebaars
  • boter
  • peper en zout
  • voor de vinaigrette:
  • 4 el witte wijnazijn
  • 12 el olijfolie
  • 0.5 gehakte sjalot
  • 2 el gerookte spekblokjes gehakt
  • 4 salieblaadjes
  • 20 g girolles
  • 12 salieblaadjes
  • raketsla