Receptenlijst Afdrukbare versie

Zeeuwse mosselen met Shiso, gember, limoen en curry

Geschikt als
Hapje

Bereiding

40 Zeeuwse mosselen
Vinaigrette
  • 20 ml olijfolie
  • 5 ml limoensap
  • 5 ml sushi-azijn
  • el limoenzest
  • el korianderblaadjes, fijngesneden
  • tl suiker
Gembergel
  • 250 ml gembersap van Japanse gemarineerde gember)
  • 2 g agar-agar
Currycrème
  • 20 ml verse mayonaise
  • el currypasta (Patakís)
  • el room, opgeklopt
Afwerking
  • 6 shisobladeren
  • limoenblaadjes
  • limoenrasp
Vinaigrette
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
Gembergel
Breng het gembersap samen met de agar-agar tot het kookpunt. Meng alles goed en stort het mengsel in een bak. Laat het mengsel afkoelen en mix het met de handmixer tot een gladde gelachtige massa.
Currycrème
Meng alle ingrediënten tot een zachte crème.
Mosselen
Was en stoom de mosselen zeer kort (maximaal 2 minuten) in de stoomoven of een stoompan. Haal de bovenste schelp eraf en houd de mosselen apart.
Afwerking
Besprenkel de mosselen met de vinaigrette, spuit er een beetje gember­gel en currycrème naast. Garneer met shisoblad, limoenblaadjes en wat extra limoenrasp.
Eet dit gerecht lauwwarm.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.